Suuntaan askeleeni ympäri maailmaa. Blogini ensimmäiset kaksi kohdetta olivat lomareissu Uuteen-Seelantiin vuonna 2012 ja vaihto-opiskelu Iso-Britanniassa vuonna 2013. Ensimmäiset matkat tapahtuivat sattumalta Tolkienin ja hänen tarinoidensa jalanjäljissä, joten blogin nimi on valittu hänen teoksiaan kunnioittaen. Matkata voin myös Suomen sisällä, joten kaikki postaukset ovat mahdollisia. The road goes ever on and on.

Wednesday 22 March 2017

Temppeleitä, peuroja ja erikoisen näköistä ruokaa

Terkut Japanista!

Ensimmäiset viisi päivää ovat nyt ohi, mikä tarkoittaa sitä, että huomenna aamulla sanotaan heipat Kiotolle ja siirrytään Tokioon.

Täältä voit käydä kurkkaamassa parin minuutin kuvakuulumiset: klik klik
Videon salasana on: Kioto
Video tehty puhelimen gopro-videosovelluksella ja myös musiikki on suoraan siitä.

Tänä aikana ollaan tsekattu siis seuraavat kohteet (joista kerron hyvin lyhyesti):

Fushimi-Inari
Täällä käytiin kiipeilemässä eri kokoisten punaisten puisten torii-porttien läpi.  Myönnettäköön ettei kiivetty lopulta ihan ylös asti. Paljon oli porukkaa ja eteneminen sopivan hidasta.

Nanzen-ji, Kinkaku-ji & Filosofin polku
Fushimi-Inarilta siirryttiin takaisin kohti Kioton keskustaa ja ihasteltiin Nanzen-ji-temppelin aluetta. Tässä kohtaa taidettiin olla vielä sen verran kulttuurishokissa ettei tajuttu mennä temppeliin sisälle. Siirryttiin melko pian jo eteenpäin temppeliltä Filosofin polulle, joka on varmasti upean näköinen, kun kirsikankukkapuut kukkivat. Vielä ei valitettavasti ollut niiden aika, mutta polku vei meidät seuraavalle hurmaavalle temppelille, Kinkaku-jille eli Hopeapaviljongille. Ei ollut hopeaa, mutta hienot puistot ja hiekka-asetelmat oli.

Arashiyaman bambumetsä
Seuraavana päivänä suunnattiin Kioton länsilaidalle bambumetsään. Upeat maisemat ja +19C sää kyllä sopi tälle päivälle, vaikka tais vielä vähän aikaero painaa. Maistettiin myös täällä supersuosittua vihreän teen makuista pehmistä. En voi valitettavasti itse suositella sitä kenellekään, vaikka vihreästä teestä pidänkin :')

Ginkaku-ji
Eli kultainen temppeli. Tää on ton edellisen Kinkaku-jin sisarus. Ja täältä löytyi oikeasti kultaa!

Nara
Viimeisenä Kioto-päivänä päätettiin lähteä katselemaan peuroja, monikerroksista bagodia ja maailman suurinta puurakennelmaa eli Buddhalle omistettua temppeliä. Oikke bueno oli!

Kuullaan!

No comments:

Post a Comment